If the facts don’t fit the theory, change the facts

Albert Einstein

Ergonomie

Het optimaliseren van een werkplek gaat veelal gepaard met ergonomisch advies. Op verzoek van de opdrachtgever, analyseren we de kantooromgeving en de bijbehorende gebruikers. Vervolgens geven we ter plekke advies, of brengen we een voorstel uit om mensen veiliger, comfortabeler en productiever te laten werken.

Een belangrijke voorwaarde voor gezond werken is een goede houding. In ons advies letten we erop dat hoofd, schouders, armen, rug en benen optimaal ondersteund worden. Samen met de gebruiker verhogen en verlagen we bureaus, verstellen we stoelen en verplaatsen we apparaten voor een goede ergonomische werkhouding. Tegelijkertijd geven we tips voor meer variatie en beweging in het werk.

We besteden separaat aandacht aan het beeldschermgebruik. Dankzij het gebruik van een monitorarm weten we het scherm, of een combinatie van schermen, op de juiste hoogte én op de juiste afstand van de gebruiker te plaatsen. Op deze wijze worden zowel hoofd-, nek- als schouderspieren evenwichtig belast. Ook de effectiviteit van een werkplek kunnen we middels de inzet van hulpmiddelen verhogen. Scheidingswanden bieden bijvoorbeeld meer privacy, betere akoestiek en nieuwe opbergmogelijkheden. Een bureaulamp geeft gericht licht tijdens geconcentreerd werk. Een CPU-houder biedt een veilige plek voor de computer en tegelijkertijd meer beenruimte voor de gebruiker.